بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > لیزر : همه آنچه باید در مورد لیزر موهای زائد بدانید

همه آنچه باید در مورد لیزر موهای زائد بدانید

لیزر مو زائد

لیزر موهای زائد یکی از بهترین شیوه‌ها جهت از بین بردن موهای زائد و ناخواسته است که در کاهش موهای زائد اثربخشی دائمی دارد. در حال حاضر، لیزر موی زائد بدن به دلیل داشتن مزایای زیاد اعم از کاهش دائمی موها، روند آسان و تقریبا بدون درد و همچنین بی‌خطر بودن آن بسیار مورد توجه زنان و مردان واقع گردیده است. در این شیوه اشعه لیزر توسط رنگدانه‌های ریشه مو جذب می‌شوند و همین امر موجب سوزانده شدن آن‌ها می‌گردد. در ادامه همه آنچه باید در مورد لیزر موهای ناخواسته و زائد بدانید را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

لیزر چگونه موهای زائد را از بین می‌برد؟

لیزر موی زائد یک شیوه غیرتهاجمی به منظور کاهش و یا از بین بردن موهای زائد به شمار می‌رود. لیزر درمانی برای آن دسته از افرادی مناسب است که حجم موهای زائد بدن آن‌ها بسیار بوده و درپی یک راه کاملا مؤثر جهت کاهش یا از بین بردن موهای زائد نواحی کوچک و بزرگ بدن خود هستند.

عملکرد لیزر درمانی به این ترتیب است که اپراتور متخصص فولیکول‌های مو را به کمک نور متمرکز لیزر مورد هدف قرار می‌دهد. فولیکول‌ها همان حفره‌های کوچک موجود در پوست بوده که محل رویش مو هستند.

فولیکول‌های مو اشعه لیزر را جذب کرده و پس از آن رنگدانه‌های ملانین موجود در مو اشعه لیزر را جذب می‌کنند که در نهایت منجر به سوزانده شدن فوری مو می‌گردد. به این دلیل که رنگدانه مو اشعه لیزر را جذب می‌کند، موی تیره‌ و ضخیم‌تر نور لیزر را به صورت موثرتری جذب خواهد کرد. بر همین اساس افرادی که دارای رنگ موی تیره و رنگ پوست روشن هستند، متقاضیان ایده‌آلی جهت لیزر موهای زائد خواهند بود. معمولا متقاضیان با رنگ پوست تیره بایستی از نوع خاصی از لیزر استفاده کنند که قادر به تشخیص مو روی سطح پوست باشد.

لیزر موی زائد برای کسانی که دارای موهای روشنی هستند به این اندازه مطلوب نبوده و ممکن است لیزر درمانی نتایج قابل قبولی را برای این اشخاص به همراه نداشته باشد‌. چرا که لیزر قادر نیست به خوبی بر روی موهای بدون رنگدانه متمرکز گردد. از این رو لیزر درمانی برای موهای بور، خاکستری یا سفید اثربخشی ایده‌آلی به دنبال نخواهد داشت.

لیزر مو زائد

مزایای لیزر موهای زائد

لیزر موی زائد با توزیع پالس‌هایی از اشعه بسیار متمرکز به صورت مستقیم بر فولیکول‌های مو اثر می‌گذارد. سپس گرما از طریق اشعه جذب فولیکول‌ها می‌شود و این امر موجب از بین رفتن و سوخته شدن موها می‌گردد. لیزر کل بدن به عنوان بهترین روش از بین بردن موهای زائد به صورت غیر جراحی و غیر تهاجمی، از فواید بسیاری برخوردار است:

دقت بالا

اشعه لیزر به هنگام لیزر موی زائد با دقت فوق‌العاده‌ای بالا به سمت فولیکول مو هدایت می‌شود و باعث نابودی و تخریب آن می‌گرد. البته به گونه‌ای که هیچ آسیبی به بافت‌های مجاور نمی‌رساند.

سرعت درمان بالا 

هرچند طول مدت درمان در هر شخصی با توجه به اندازه محل مورد نظر متفاوت است، ( به عنوان مثال مدت زمان لیزر صورت از مدت زمان لیزر دست‌ها یا پاها کمتر است ) ولی به طور کلی سرعت لیزر موهای زائد از سایر شیوه‌های درمانی همچون اپیلاسیون، وکس و شیو بسیار بالاتر است. علاوه ‌بر این، در طول چند هفته اول از نخستین درمان خود تاثیر آن (نازک شدن و کاهش حجم) را بر موهای خود مشاهده خواهید نمود.

صرفه‌جویی در هزینه و قیمت

احتمال اینکه در مراحل مقدماتی به صرف هزینه بیشتری جهت از بین بردن موهای زائد نیاز داشته باشید، ولی در بلند مدت لیزر مو زائد مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود‌. چرا که برای اپیلاسیون، کرم اصلاح و وکس کردن در فواصل زمانی کوتاه و دائما هزینه کنید. مدت درمان لیزر طولانی بوده و پس از پایان جلسات که برای شما در نظر گرفته می‌شود، تنها بایستی هر چند ماه یک بار به منظور تمدید به کلینیک مراجعه نمایید که در طولانی مدت باعث کاهش هزینه زیادی خواهد شد.

احساس درد کمتر

در افراد مختلف شدت درد متفاوت بوده و امکان دارد در برخی از نواحی بدن احساس درد بیشتری وجود داشته باشد. ولی باید بگوییم که در دستگاه‌های پیشرفته امروزی لیزر، این درد به حداقل ممکن رسیده است و در سایر دستگاه‌ها نیز همانند ضربه یک کش لاستیکی بوده که با کولینگ قوی دستگاه‌ها و استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های بی حسی یا احساس درد ناچیزی خواهید داشت و یا به طور کلی احساس درد نخواهید کرد.

قابل استفاده در کلیه نواحی بدن

لیزر موهای زائد برای هر نقطه از بدن از جمله صورت، پاها، پشت  زیر بغل، خط بیکینی و… قابل استفاده خواهد بود.

دیگر نگران موهای زیر پوستی نباشید

پس از انجام لیزر، مو از ریشه تخریب می‌گردد و دیگر امکان رشد نخواهد داشت. ولی پس از شیو کردن و یا اپیلاسیون، فولیکول مو همچنان سر جای خود بوده و به احتمال بسیار قوی موهایی که مجددا رشد می‌کنند، به صورت کج رشد کرده و موجب ایجاد عفونت پوستی می‌شوند. ولی پس از انجام لیزر حتی اگر مویی امکان رشد داشته باشد، این موی زائد به علت دقت بالای لیزر به صورت کاملا صاف و بدون کج‌شدگی رشد خواهد کرد.

اثربخشی بالا در حذف موهای زائد

اشعه لیزر به عمق پوست نفوذ می‌کند و اثر مستقیم بر فولیکول موی شما می‌گذارد و آن را نابود و از بین می‌برد. برای اینکه فولیکول رشد مجدد داشته باشد به زمان بالایی نیاز خواهد داشت. بر همین اساس لیزر موی زائد اثربخش‌ترین شیوه به منظور رفع موهای زائد در مقایسه با روش‌های دیگر خواهد بود.

ما با شما تماس خواهیم گرفت.

برای دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید تا مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

شما چی ترجیح می‌دید؟(ضروری)

معایب لیزر موهای زائد

لیزر مو زائد یک پروسه طولانی است. اگرچه لیزر مو زیر بغل کمتر از یک دقیقه به طول می‌انجامد، ولی بایستی درمان را طی چند جلسه پی‌درپی تکرار نمود تا به نتیجه‌ مطلوب و موثر دست یافت. تعداد جلسات درمان با در نظر داشتن بزرگی ناحیه، سه تا هشت جلسه خواهد بود. البته لازم به ذکر است که بایستی فاصله میان هر دو جلسه شش هفته باشد.

به این خاطر که تضاد میان رنگ پوست و رنگدانه موجود در فولیکول مو خصوصیتی است که موجب می‌گردد لیزر به راحتی قادر به تشخیص هدف خود باشد، بنابراین لیزر موهای زائد بهترین نتیجه را روی پوست‌های روشن با موی تیره خواهد داشت و بدترین نتیجه هم برای پوست تیره و موی روشن حاصل می‌شود.

چنانچه اپراتور دستگاه آموزش‌های لازم را ندیده باشد و اقدام به انجام لیزر مو نماید، امکان دارد لیزر علائمی از سوختگی‌ یا اسکارهایی (جای زخم) بر روی پوست به جا گذارد. متأسفانه همه تکنسین‌هایی که در حال حاضر مشغول به انجام لیزر مو هستند، مجوز ندارند. از این رو، قبل از مراجعه به مراکز لیزر تحقیقات لازم را انجام دهید و درمان خود را حتماً توسط یک تکنسین ماهر و دارای مجوز انجام بدهید. حتی پزشکان هم قبل از انجام لیزر موی زائد بایستی در دوره‌های آموزش تکمیلی حضور یابند.

لیزر مو زائد

تعداد جلسات لیزر موی زائد به چه صورت است؟

2 الی 3 هفته بعد از نخستین درمان طول می‌کشد تا تفاوت چشمگیری مشاهده شود و به طور کلی برای به دست آوردن نتیجه مطلوب حدودا 6 الی 8 جلسه لازم است‌. البته برای نتیجه‌گیری مناسب کسانی که دارای موهای روشنی هستند به جلسات بیشتری در مقایسه با کسانی که دارای موهای تیره هستند، نیاز دارند. اما به صورت کلی:

  • موهای صورت رشد سریعتری دارند و هر 4 هفته نیاز به درمان خواهد بود.
  • موهای پا رشد آرامی داشته و امکان دارد هر 12 هفته نیاز شود.
  • علاوه بر این دو ناحیه درمانی ایده‌آل، 8 هفته بین جلسات فاصله مناسبی است.

همچنین لازم است فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد منظم باشد تا طی مراحل گوناگون چرخه رشد مو، آن‌ها را هدف قرار دهید و اینگونه متوجه خواهید شد که پس از ریختن مو از جلسه لیزر قبلی، منطقه صاف و بدون مو خواهد بود. هنگامی که متوجه رویش جدید موها شدید، زمان آن شده است که به درمان و جلسه لیزر بعدی خود ادامه دهید.

لیزر مو زائد

هزینه لیزر مو زائد چقدر است؟

نخستین مورد در خصوص قیمت لیزر موی زائد وسعت ناحیه‌ای بوده که قصد دارید لیزر کنید. هر اندازه منطقه مورد نظر وسعت بیشتری داشته باشد، قیمت نیز به مراتب بالاتر خواهد بود. کاملا مشخص است که هزینه لیزر پاها نسبت به زیر بغل بیشتر است.

در زیر به عوامل دیگری که در تعیین قیمت موثر هستند خواهیم پرداخت:

  • میزان حجم مو در محل لیزر، به همین خاطر است که هزینه لیزر آقایان در مقایسه با خانم‌ها بیشتر است.
  • تعداد جلساتی که متخصص لیزر برای شما در نظر می‌گیرد.
  • نوع دستگاه لیزر و حرفه‌ای بودن متخصص لیزر؛ نوع دستگاه نیز حائز اهمیت است. چرا که دستگاه‌های لیزر جدید شعاع لیزر بیشتری دارند و موجب می‌گردد لیزر سرعت عمل بالاتری داشته باشد و جلسه لیزر سریع‌تر خاتمه یابد. به علاوه، این دستگاه‌ها از کولینگ قوی‌تری برخوردار هستند که باعث کاهش درد لیزر می‌گردد.

هزینه لیزر موهای زائد کل بدن از لیزر هر یک از بخش‌های بدن به طور جداگانه کمتر خواهد بود. همچنین به منظور کاهش هزینه می‌توانید از پکیج‌های متفاوت دیگری که مرکز لیزر در نظر گرفته است از جمله پکیج‌های فول بادی و توتال بادی بهره‌گیری نمایید.

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

  • افرادی که از بیماری‌های اعصاب رنج می‌برند و امکان دارد جای لیزر را دستکاری و زخم کنند.
  • افرادی که به واسطه شغل خود مجبور هستند ساعات طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرند.
  • افرادی که در محل مورد نظر دارای عفونت فعال یا زخم هستند بایستی تا بهبودی کامل منتظر بمانند.
  • افرادی که داروهایی مثل آکوتان، ماینوکسیدیل و… مصرف می‌کنند.
  • افرادی که دارای سابقه کلویید هستند.
  • افرادی که به لوپوس مبتلا هستند.
لیزر مو زائد

لیزر موهای بدن برای چه افرادی مناسب است؟

فناوری‌های ایجاد شده در لیزر مو امکان استفاده از این شیوه را برای تمامی افراد فراهم آورده است. در لیزر، پوست و مو و محل لیزر فرد بسیار حائز اهمیت است. بر این اساس بهترین جواب‌دهی برای پوست‌های سفید با موی ضخیم تیره است.

برعکس هر اندازه پوست تیره‌تر و مو نازک‌تر باشد، درمان لیزر به صورت نسبی اثربخش خواهد بود و در برخی نواحی مانند صورت و… که دارای گیرنده‌های هورمونی هستند و بنا به علل ژنتیکی و افزایش هورمون‌های مردانه موهای موجود در این نواحی خشن و ضخیم می‌شوند. همچنین به طور کامل با لیزر درمان نمی‌شوند و پس از گذشت یک یا چند سال رشد مجدد خواهند داشت و نیاز به تکرار سالانه لیزر دارند.

چرا لیزر موهای بدن برای همه به یک میزان موثر نیست؟

همان‌گونه که پیشتر هم بدان اشاره داشتیم، لیزر موهای زائد برای تمامی رنگ پوست‌ها و موها قابل استفاده است. ولی به عنوان مثال افرادی که دارای موهای روشنی هستند مدت زمان بیشتری را جهت تاثیر لیزر در مقایسه با سایرین نیاز خواهند داشت. چرا که در موهای بور و روشن رنگدانه کمتری نسبت به موهای تیره جهت جذب اشعه لیزر وجود دارد. در صورتی که فولیکول‌های مو میزان کافی از اشعه لیزر را جذب نکنند، گرمای حاصل از آن قادر به از بین بردن  فولیکول‌های مو نخواهد بود.

علاوه بر این، افرادی که دارای پوست تیره هستند می‌توانند درمان خود را شروع کنند و بهتر است به دنبال دستگاه‌های لیزر از نوع Nd:YAG باشند. یک راهکار عالی به منظور اطمینان از نتایج مطلوب برای پوست‌های تیره، کاهش میزان انرژی دستگاه لیزر و به کار بردن طول موج‌های طولانی‌تر است.

لیزر مو زائد

نکات قبل از لیزر موهای بدن

در صورتی که پوست خود را برنزه کرده‌اید، باید منتظر بمانید تا تاثیر آن به طور کامل از روی پوست برطرف شود. ممکن است انجام لیزر در این هنگام موجب ایجاد تاول و سوختگی پوست گردد. بهترین روش برای برطرف نمودن موهای زائد در طول دوره درمان شیو کردن است. در طول درمان با لیزر باید روش‌هایی مثل اپیلاسیون، بند انداختن و استفاده از موچین را کنار بگذارید. بهترین زمان برای شیو کردن موها ۲ الی ۳ روز پیش از انجام لیزر است.

نکات بعد از لیزر موهای بدن

تا یک ساعت بعد از انجام لیزر بایستی از تمرینات سنگین بدنی پرهیز کنید. همچنین حداقل تا یک ماه و نیم بعد از انجام لیزر موهای زائد برای مدت طولانی در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید. بنابراین بهتر است در طول این مدت از آفتاب گرفتن خودداری کنید و به منظور پیشگیری از صدمات پوستی از ضد آفتاب‌هایی که دارای SPF ۱۵ هستند، بهره‌گیری نمایید. لازم به ذکر است که نواحی لیزر شده نباید دستکاری شوند. بعد از انجام لیزر، کرم‌های قوی و محرکی که دارای مواد شیمیایی همچون بنزوییل هستند، مصرف نکنید.

لیزر مو زائد

عوارض لیزر مو زائد

جمله‌ای که از برخی مراجعین و متقاضیان لیزر مو شنیده می‌شود، این است که «از عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد می‌ترسم». در اینترنت، مقالات و تصاویر متعددی در رابطه با عوارض وحشتناک لیزر انتشار یافته است، اما لازم است بگوییم که این عوارض تنها هنگامی ایجاد می‌گردند که انجام لیزر توسط شخصی غیرمتخصص و یا در مراکزی که تحت نظر پزشک نیستند و یا با دستگاه‌های غیراستاندارد و بی‌کیفیت صورت گرفته باشد. در صورتی که لیزر موهای بدن تحت شرایط استاندارد انجام پذیرد، هیچ‌گونه خطر و عارضه وحشتناکی به همراه نخواهد داشت.

حرارت زیاد و لکه‌های پوستی: در صورتی که دستگاه لیزر به خوبی تنظیم نشده باشد، ممکن است پس از انجام لیزر پوست بر اثر حرارت بالا دچار التهاب شود که همان‌گونه که در بالا بیان کردیم، تنها باید لوسیون‌ها و کرم‌های ضد التهاب همچون کرم زینک اکساید و ژل آلوئه ورا مصرف کنید. گاها امکان دارد لکه‌های پوستی نیز بر روی پوست ایجاد گردند که اصلا جای نگرانی ندارد و بعد از گذشت چند روز از بین خواهند رفت.

آسیب به چشم‌ها: حتما به هنگام لیزر موهای زائد از عینک محافظ استفاده کنید. زیرا اشعه لیزر می‌تواند به چشم شما آسیب برساند.

احساس درد و بی‌حسی بر روی پوست: در صورت احساس درد می‌توانید از کمپرسور یخ کمک بگیرید. گاها نیز امکان دارد احساس بی‌حسی بروز کند که جای نگران نیست. پس از گذشت چند ساعت به مرور این حس از بین خواهد رفت.

مجله Healthline به صورت کلی عوارض لیزر مو زائد را به دو دسته تقسیم‌بندی کرده است.

موارد شایع بعد از لیزر:
ورم و التهاب پوست
قرمزی
احساس سوزش در پوست
موارد نادر بعد از لیزر:
ایجاد زخم
سوختگی
ایجاد تاول
تغییرات دائمی رنگ پوست در قسمت‌های لیزر شده

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست ؟

این اواخر شایعاتی مبنی بر سرطان‌زا بودن لیزر موهای بدن به وجود آمده است. لازم به توضیح است که تاکنون مدرک علمی محکمی که نشان دهنده سرطان‌زا بودن لیزر باشد، به دست نیامده است. قدرت نفوذ لیزر به اندازه نیم تا یک سانتی‌متر بوده و تنظیمات آن به نحوی صورت گرفته است که فقط به فولیکول و ریشه مو نفوذ کند و آن‌ها را تخریب و از بین ببرد. همچنین لازم است بدانید که لیزر قادر به نفوذ به بافت‌های دیگر و عمیق‌تر نیست.

لیزر مو زائد
لیزر مو زائد

انواع دستگاه لیزر مو زائد

به طور کلی سه طول موج استاندارد در بین بهترین دستگاه لیزر مو زائد وجود دارد که عبارت است از:

  • طول موج الکساندرایت که به دستگاه لیزر الکساندرایت نیز شناخته می‌شود.
  • طول موج دایود یا همان لیزر دایود
  • طول موج  Nd-Yag یا همان لیزر ان دی یگ

دستگاه‌های لیزر با طول موج الکساندرایت

الکساندرایت نام برند و یا دستگاه نیست، ولی در بین افراد به دستگاه لیزر الکساندرایت نیز شناخته می‌شود. در حقیقت لیزر موهای زائد با الکساندرایت به دستگاهی گفته می‌شود که از طول موج الکساندرایت برخوردار است. طول موج لیزر الکساندرایت 755 نانومتر بوده که به منظور نفوذ به پوست و متمرکز شدن بر فولیکول مو بسیار ایده‌آل است. قطر لیزر آن بالا بوده و به همین دلیل این دستگاه از سرعت لیزر بالایی برخوردار است و وقت کمتری را از بیمار در جلسات می‌گیرد.

مزایا

  • از عملکرد فوق‌العاده‌ای در پوست‌های سفید و روشن برخوردار است.
  • جهت تخریب و از بین بردن موهای نازک و کرکی بهتر از سایر لیزرها عمل می‌کند.
  • دارای قدرت نفوذ بالا و سرعت مناسب جهت پوشش بخش‌های بزرگ بدن
    معایب
  • برای پوست‌های تیره و برنزه مناسب نبوده و به جلسات بیشتری نیاز دارند.
  • امکان ایجاد تغییر در رنگدانه‌های پوست وجود دارد.
     بهترین برندهای دستگاه لیزر الکساندرایت از قرار زیر است:
  • کندلا جنتل مکس پرو (Candela GentleMax Pro)
  • سایناشور اپوجی پلاس (Cynosure Apogee)
  • اپی تاچ پلاس (EpiTouch Plus)
لیزر مو زائد

دستگاه‌های لیزر با طول موج دایود

طول موج این لیزر 800 یا 810 نانومتر است.  این لیزر مناسب برای پوست‌های تیره بوده و نتایج ایده‌آلی بر این رنگ پوست‌ها خواهد داشت. همچنین این لیزر گزینه مناسبی برای پوست و موی ایرانی‌ها به شمار می‌رود و اشعه آن از عمق نفوذ مطلوبی به منظور تمرکز بر فولیکول موها برخوردار است.

مزایا

  • ایده‌آل برای موهای ضخیم و خشن
  • قابلیت تنظیم طول موج‌های گوناگون و انعطاف‌پذیری بالا
  • برخوردار از سرعت بالا در لیزر مو

معایب

  • گاها امکان دارد موجب سوختگی پوست گردد.
  • به دلیل جدید بودن این دستگاه، هنوز مطالعات جامعی روی آن صورت نگرفته است.
  • بهترین برندهای دستگاه لیزر دایود عبارت است از:
    LightSheer
    SLP 1000
    LaserLite
لیزر مو زائد

لیزر ان دی یگ (Nd-YAG Laser)

این لیزر موهای زائد تقریبا برای کلیه رنگ پوست‌ها به خصوص برای پوست‌های برنزه، تیره و زرد مناسب است. همچنین از فرکانس بالایی برخوردار بوده که بسیار مناسب جهت نفوذ به عمق پوست است. طول موج این لیزر 532 تا 1064 است.

مزایا

  • مناسب برای تمامی رنگ پوست‌ها است.
  • سرعت بسیار بالای لیزر
  • معایب
  • امکان دارد در مقایسه با سایر دستگاه‌ها درد بیشتری داشته باشد.
  • تاثیر مطلوبی بر موهای نازک و کرکی ندارد.
    بهترین برندهای دستگاه لیزر ان دی یگ Nd-YAG عبارت است از:
  • کاتراکولگاید (Cutera CoolGlide)
  • سایناشور الیت (Cynosure Elite)
  • کندلا جنتل یگ پرو (Candela GentleYAG)

 

جمع بندی

در حال حاضر از جمله مشکلات اغلب افراد از بین بردن موهای بدن است. با لیزر موهای زائد در تهران در کلینیک معتبر و تخصصی آمون می‌توانید از سالن‌های اپیلاسیون، مومک و… رهایی یابید. از بین بردن موهای زائد همیشه حائز اهمیت بوده و بهترین شیوه جهت از بین بردن آن بهره‌گیری از لیزر است.

سئوالات متداول شما

 
 

 

 

برخی از دستگاه‌های لیزر ممکن است کمی احساس درد و سوزش داشته باشند، اما دستگاه‌های مجهز به سیستم خنک‌کننده درد کمتری دارند​​.

 
 

 

 

خیر. این یک تصور نادرست است. عمق نفوذ اشعه لیزر محدود به بافت پوست است و تأثیری بر فرایندهای داخلی بدن ندارد​​.

 
 

 

 

معمولاً بین 5 تا 6 جلسه برای اکثر افراد کافی است. اما برای افراد با موهای پرپشت یا مشکلات هورمونی ممکن است تا 8 جلسه نیاز باشد​​.

 
 

 

 

بله، شیو کردن موها قبل از لیزر ضروری است تا جذب نور لیزر به فولیکول‌های مو موثر باشد و از سوختگی‌های سطحی جلوگیری شود​​.

 
 

 

 

در برخی کلینیک‌ها از کرم‌های بی‌حسی استفاده می‌شود. اما برخی دستگاه‌های لیزر، مانند دستگاه‌های مدرن، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که درد کمتری دارند و نیازی به استفاده از کرم بی‌حسی نیست​​.

 
 

 

 

به این مطلب چقدر امتیاز می‌دهید؟

تعداد امتیاز مورد نظر خودتون را اتخاب کنید

میانگین امتیازها 4.3 / 5. تعداد رای‌ها : 153

دیدگاهتان را بنویسید